06 48 11 76 29 06 48 11 76 29 info@evenemento.nl Over Evenemento

The Eagles Legacy is dé Nederlandse tribute die de unieke sound van de Eagles perfect authentiek brengt. De band brengt je terug naar de jaren 70 en 80, toen de Eagles hun grootse successen vierden. Wereldhits als Hotel California en New Kid In Town komen voorbij. Een ervaring om naar te luisteren en te kijken.

Biografie

Six Men On A Mission! Dat is The Eagles Legacy, dé Nederlandse Eagles tribute. Het begon allemaal in 2003  met de passie van 6 muzikanten voor het repertoire van de Eagles, de tijdloze Amerikaanse superband die inmiddels populair is bij 3 generaties fans over de hele wereld.  The Eagles Legacy brengt de muziek van de Eagles en de afzonderlijke leden zo respectvol en authentiek mogelijk, en laat de het publiek de sfeer en de sound van deze fameuze West-Coast band herbeleven.

The Eagles Legacy bestaat uit muzikanten die hun sporen op muzikaal gebied ruimschoots hebben verdiend. Met deze rijke ervaring zijn zij in staat om de muziek van de Eagles zeer dicht te benaderen. In een show van 2 uur vertelt The Eagles Legacy het muzikale verhaal van de Eagles. Ondersteund door sfeerbeelden, waant het publiek zich in de tijd waarin de naweeën van de Flower Power nog voelbaar waren, en artiesten op zoek waren naar een eigen identiteit. De Eagles vonden hun identiteit in hun virtuoze gitaarspel en zang.

Wie kent ze niet? Hits als Desperado, New Kid In Town, Life In The Fast Lane en natuurlijk Hotel California komen ieder jaar weer terug in de top-2000 lijsten met hoge noteringen. Een bewijs dat de muziek van de Eagles van alle tijden is!

Door de jaren heen heeft The Eagles Legacy een spoor van waardering door Europa getrokken. Naast thuisland Nederland, zijn ook België, Luxemburg en Duitsland geregeld gastland geweest. Met de perfecte mix tussen energie en gevoel, is een show van The Eagles Legacy een ware must voor iedere muziekliefhebber.

In 2022 heeft The Eagles Legacy meegedaan aan het eerste seizoen van ‘The Tribute – Battle Of The Bands’, het programma van SBS6 waarin Tributebands meedingen naar de titel ‘ Beste Tribute Band’. The Eagles Legacy is doorgestoten tot de finale van deze spannende competitie en heeft uiteindelijk een mooie 5e plaats gerealiseerd in een oersterk veld van 11 uitmuntende tributebands!